piątek, 29 kwietnia 2011
Jubiler Obraczki
* W temperaturze 300-400 stopni C może on ulec odbarwieniu, ale po naświetleniu promieniami Roentgena odzyskuje swą pierwotna barwę, inne przyjmują barwę cytrynów. Jego energia mocno osadza w rzeczywistości, pomaga przezwyciężyć lęk, uczy jak racjonalnie do niego podejść oraz jak praktycznie radzić sobie z różnymi problemami. Markowy garnitur może kupić każdy, ale do tego trzeba jeszcze dobrać odpowiednie buty, pasek, krawat, spinki i zegarek. . Król nazwał diament Niebieskim Diamentem Korony a przez kolejne 118 lat był schowany wraz z francuskimi klejnotami koronacyjnymi, często przesadzany z jednego produktu jubilerskiego do drugiego. . Im diament jest bielszy, tym jego oznaczenie jest bliższe początkowi alfabetu. Barwną charakterystykę musí Verona Pierscionki przeprowadzić doświadczony ekspert porównując odcień w stosunku do wzorców (Master stones), w warunkach normalnego oświetlenia (światło dzienne) lub sztucznego (lampy wyładowcze ś iluminanty D55 i D65) przy temperaturze światła 5000 5500oK. Popularne stają się również pięknie i bogato zdobione walizeczki na kosmetyki oraz zegarki na rękę. Zmieniająca się moda wymusiła dużą rotację modeli i wzorów biżuterii, co spowodowało, że noszenie niedrogich ozdób przestało być wstydliwe, a wręcz stało się koniecznością dla osób pragnących zawsze nadążyć za bieżącą modą. Obecnie kamienie oraz metale szlachetne znowu wracają do łask. Na wartość diamentów jubilerskich (oszlifowane to brylanty) składa się ich waga (karat), szlif (podkreślający optyczne właściwości kamienia), barwa i przejrzystość (najcenniejsze są całkiem przejrzyste; natomiast wewnętrzne wrostki, skazy, które można dojrzeć gołym okiem, obniżają ich wartość). Diamenty są rżnięte i polerowane przy użyciu oleju zmieszanego z proszkiem diamentowym. śTylko jedna piąta wydobytych kamieni jest na tyle czysta, żeby można było je wykorzystać w jubilerstwie, zaś z nich tylko 2 procenty to kamienie kolorowe. - swarovski
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz